TET-harjoittelu NGS:llä – toimistotyötä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Ilmastonmuutos on ihmisten aiheuttamaa ilmaston lämpenemistä. Se johtuu kasvihuonekaasujen määrän kasvamisesta ilmakehässä, mikä johtaa luonnollisen kasvihuoneilmiön kiihtymiseen. Se on vakava uhka sekä Maan ihmisille että eläimille. Ilmastonmuutos havaittiin kauan sitten ja sen tuottamat ongelmat ovat olleet havaittavissa jo kymmeniä vuosia. Tilanne on ajan myötä vain pahentunut. Tämän takia ilmastonmuutos ja sen tuoma uhka pitäisi ottaa tosissaan. 

Yksi ilmastonmuutoksen hidastamiseen pyrkivistä yrityksistä on NGS Finland, johon menin TET-harjoitteluun viikoksi. Se on yritys, joka pyrkii vaikuttamaan ilmastonmuutokseen selvittämällä ja vähentämällä yrityksen päästöjä sekä mahdollistamalla niiden hyvityksen. Työnantajanani toimi Antti Laakso, joka on NGS Finlandin toimitusjohtaja. 

Mitä tein? 

Viikon aikana tekemäni tehtävät olivat pääosin tietokoneella. Käytin erilaisia sovelluksia ja sivustoja, ja etenkin Exceliä oppi käyttämään paremmin, koska sitä käytettiin niin paljon. Työ oli yllättävän monipuolista. Yhtenä päivänä olin mukana viikkopalaverissa ja laskin kaukolämmön päästölaskuja, toisena etsin tuotteiden päästökertoimia ja kolmantena tutustuin myyntiin ja prospektointiin. En tiennyt niistä melkein mitään tänne tullessani, mutta tehtävät olivat melko helppoja ja kärryille pääsi nopeasti. Oli myös kivaa, kun monissa tehtävissä piti myös käyttää omaakin järkeä, eikä kaikkea pitänyt vain Copy Pasteta. Mikään ei ollut liian vaikeaa tai tylsää, ja ensimmäinen hankala ja aikaa vievä tehtävä onkin tämän artikkelin kirjoittaminen. 

Työpaikka ja muut työntekijät 

Työskentelin pienehkössä toimistossa, jossa oli kolme työpöytää tuoleineen ja näyttöineen, sohva, kaappi ja joitakin Halloween koristeita (mukaan lukien toivottavasti muoviset sormi ja silmämuna). Siellä oli mukava työskennellä, enkä valita myöskään lähellä olevasta kaakaokoneesta. Työntekijät olivat ystävällisiä ja paikan ilmapiiri oli mukava ja erittäin rento. Apua oli helppo pyytää ja taukoja sai pitää melko vapaasti, eikä Antti unohtanut muistuttaa siitä. 

Maria, TET-harjoittelija