Metsän­omistajat

NGS Finland:n toiminnan ytimessä ovat metsänomistajat ja metsän tärkeän roolin ilmastonmuutoksessa.

Tietoa metsänomistajille

Pyrimme kaikessa toiminnassamme edistämään metsänomistajien etuja ja mahdollisuutta hyötyä roolissaan ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Toteutamme hankkeemme lähtökohtaisesti ulkopuolisilla, yksityisillä metsänomistajien metsillä.

Voimme hyödyntää sekä metsiä että maa-alueita, joiden suunnitelmia metsänomistaja on valmis muuttamaan korvausta vastaan.

Hankkeemme perustuvat metsän tukkipuun osuuden kasvattamiseen, joka osaltaan parantaa metsän tuottoa. Näin ollen perinteisellä metsänhoidolla metsä tai maa-alue ei välttämättä ole kannattava, mutta tuellamme se voidaan kääntää kannattavaksi.

Jos olet metsänomistaja ja haluat kasvattaa samanaikaisesti liiketoimintaasi ja kotimaisia hiilinieluja, olemme kumppanisi tämän toteutuksessa.

Hankkeet

Kiertoajan pidennys​

Kiertoajan pidennys -hankkeessa metsänomistaja sitoutuu avohakkuuseen menossa olleen metsän kasvuun vielä kymmeneksi vuodeksi, jonka jälkeen metsän täysi hallinta palautuu metsänomistajalle. Tänä aikana tukkipuun osuuden on määrä kasvaa, jonka myötä myös metsän tuotto paranee.

Metsän hiilensidontakyvyn sitoumuksesta maksetaan vuosittainen korvaus metsänomistajalle. Metsänomistajan vastuulla on pidennyksen aikana tarvittavat metsänhoitotoimenpiteet.

Metsitys

Metsityshankkeessa maanomistajalle maksetaan korvaus sellaisen alueen metsittämisestä, jota ei ilman tukea olisi ollut kannattavaa metsittää.

Sopimukset tehdään tyypillisesti 55 vuodeksi, jonka jälkeen metsän hallinta palautuu metsänomistajalle. Metsänomistaja vastaa lähtökohtaisesti metsän istutuksesta ja sen hoitotoimenpiteistä.